Festival Tradisional dan Keusahawanan Hospitaliti


Assalamualaikum :) 

pada 24/2/2014 fakulti aku ada buat Festival Tradisional dan Keusahawanan.. So , budak kelas pelancongan dan kelas acara telah dipaksa *ecehh* untuk membuat aktiviti explorace .. woo explorace lah game yang paling aku suka ! *tapi bab lari-lari ke hulu hilir memang failed !

Kita orang perlu menjadi urus setia bagi 1 checkpoint . 1 checkpoint perlu ada 2 orang urus setia .. Aku dengan Kiera amek checkpoint nombor 9 , game kita orang adalah ... 
-
-
-
-
TIUP BELON SAMPAI PECAH !

"hak alahh , senang gila babas lah game ni" 
"budak sekolah punya game -,- "

Amboi-amboi , kutuk nampak ??! 
aku amek game senang ni sebab nanti kerja aku pun senang .. duit pun hanya keluar untuk beli belon . tak payah nak susah payah beli itu ini , beria sakan .. kan ?? hee 
Game kitaorang ni .. peserta hanya perlu tiup belon serentak , dan pecah serentak ! kalau tak pecah serentak , dikira gagal .. so dikenakan denda !! 

Haaaa bab topik pasal DENDA ni memang best kan ? Dulu masa aku sem satu , budak senior mendajal aku .. now aku pula mendajal orang :p  
tapi denda aku takde lah kejam sangat , senang je !
1. Syasya Solero ( peserta perlu buat aksi comel macam syasya solero )
2. Peluk pokok ( peserta perlu peluk pokok sambil jerit "saya sayang dia !!!" )
3. Jalan Itik ( peserta perlu jalan itik sampai tiga tiang , pastu patah balik )
4. Nyanyi Lagu ( peserta perlu nyanyi lagu negeri kuat-kuat )
5. I love you ( peserta perlu ucap "iloveyou" pada kawan dengan penuh perasaan ! )

HAHA , macam-macam perangai , ragam dan karenah aku tengok masa diaorang buat game ni .. Ada yang takut nak tiup belon , ada yang takut nak pecahkan belon , ada yang semput tak boleh tiup belon . Kalau perempuan tu aku tak kisah lah , sebab aku pun takut nak pecahkan belon .. tapi ini lelaki !! Muka ganas , tapi ? hmmm tak pelah :) 
yang paling aku suka , masa diaorang gagal then kena denda ! yang paling-paling best terbabas , denda "Syasya Solero" ! comel sangat diaorang buat , lagi-lagi lelaki .. atototo kiutt !

Itu je aku nak kongsi , ini adalah pengalaman pertama aku menguruskan game explorace ni ! Memang best , harap dapat buat lagi ! 

bye ~ 

Cipta pengalaman untuk kesenangan masa hadapan !